Suosikkivideopelini

tunnel

 

2010-luku on videopelien kulta-aikaa. Videopelien maailmaan nousee koko ajan uusia tulokkaita, ja vanhat tähdet kehittyvät entisestään. Nykyään joidenkin pelien grafiikat ovat niin hiottuja, että luulisi katselevan elokuvaa tai ohjaavan oikeiden ihmisten toimintaa. Pelisuunnittelu-urasta haaveilevana videopelit ja niiden kehittyminen todella ovat lähellä sydäntäni. Ne avaavat täysin uuden ulottuvuuden, ja niiden parissa voi unohtaa omat murheensa hetkeksi. Samalla voi pohtia kaikkea sitä työtä pelien takana – miten tästä on tullut juuri tällainen?

Monet maallikot pitävät pelisuunnittelua enemmän harrastuksena kuin oikeana työnä, vaikka todellisuudessa tälläkin hetkellä markkinoilla olevien pelien suunnitteluun ollaan käytetty satoja, ellei tuhansia työtunteja. Uniikin alkuidean lisäksi peli pitää osata myös toteuttaa – millainen on mahdollista hahmoa ympäröivä maailma? Miten pelistä saa tarpeeksi haastavan, muttei kuitenkaan liian vaikean? Alla esittelen kolme tunnettua suosikkipeliäni, joiden idea, suunnittelu ja toteutus on omasta mielestäni onnistunut erittäin hyvin.

Hearthstone

Hearthstone on koukuttava virtuaalinen keräilykorttipeli, jossa tavallisten pelikorttien tilalla on fiktiivisiä hahmoja, joilla kaikilla on erilaisia supervoimia. Peli on samalta kehittäjältä kuin huippusuosittu World of Warcraft, joten grafiikat ja piirteet muistuttavat paljon toisiaan. Hearthstone koukuttaa erilaisuudellaan – siinä on tarkoitus saada vastustajan 30 pelin alussa saamaa elämäpistettä nollaan. Kun vastustajan elämäpisteet loppuvat, voitat. Kyse ei ole kuitenkaan nopeasta tarkka-ampumisesta ja hahmon ohjaamisesta, vaan pohtivasta toiminnasta. Mikä on vastustajan herkkä kohta?

League of Legends

League of Legends on ehdoton suosikkini, sillä siinä pääsee joukkuepelin makuun. Jokaisen pelin alussa valitaan erikoiskykyjä omaava hahmo, joka taistelee neljän muun hahmon kanssa toista joukkuetta vastaan. Tarkoitus on päästä tuhoamaan vastustajien Nexus – heidän tukikohdassaan sijaitseva “voimanlähde”. Se, kumpi joukkue tuhoaa sen ensin, voittaa pelin. LoL ei ole kuitenkaan pelkkä joukkuepeli, vaan siinä kehittää koko ajan myös itseään. Pääset pelatessasi tasoja ylöspäin ja saat näin myös palkintoja.

Fortnite

Fortnite on näistä kolmesta mainitsemastani pelistä ehdottomasti jännittävin. Se on kovin uusi, mutta se saavutti huippusuosion hyvin nopeasti. Kyseessä on selviytymispeli, jossa sinun täytyy yksin tai joukkueen kanssa etsiä aseita ja tappaa kaikki vastustajat. Jos olet koskaan nähnyt japanilaisen elokuvan Battle Royalen, kyse on samasta ideasta. Vain yksi pelaaja tai joukkue voi jäädä henkiin. Pitkän ja puuduttavan työviikon jälkeen pieni adrenaliinipiikki on aina paikallaan, ja siksi ajauduinkin Fortniten pariin.

Yhteenveto

Maailma on pullollaan erilaisia videopelejä, ja hyvä niin. Kaikille löytyy suosikkinsa! Itse tykkään vaihdella pelien välillä mielialani mukaan. Joskus haluan rauhoittua ja mietiskellä kiireettä seuraavaa siirtoani, ja joskus taas haluan nopeaa toimintaa ja vaistonalaisia päätöksiä. Vain yhteen tiettyyn peliin sitoutuminen tuntuu kovin vaikealta, ja siksi pelimaailman moninaisuus innostaa minua. Tulevaisuudessa haluaisin olla mukana kehittämässä monenlaisia pelejä – vain yhteen genreen erikoistuminen rajoittaa mielestäni liikaa.