Hei kaikki, tervetuloa blogini pariin! Voisin varmaan aluksi kertoa hieman itsestäni. Olen tällainen tamperelaiskundi, jonka intohimona ovat pelit: lautapeleistä tietokone- ja mobiilipeleihin. Olen ollut aina kiinnostunut niistä ja pelannut niin kauan kuin muistan. Täytyy myöntää, että olen ollut lukion jälkeen hieman hukassa sen kanssa, että miksi oikein haluan ”isona”. En tiedä, olenko nyt vieläkään niin iso – säännöllisestä punttisaliharjoittelustani huolimatta – mutta tulevaisuuden uravalintani on nyt alkanut selkiintyä. Olen siis ajatellut, että miksipä en hyödyntäisi niitä taitoja, joita minulla jo on. Voisin käyttää energiaani siihen, mistä olen ihan oikeasti innostunut. Eli alan pelisuunnittelijaksi! Etunani on vieläpä se, että koulutusta löytyy täältä ihan kotikaupungistani. No, mitäpä täältä ei löytyisi! Ihan kaikkea samaa kuin vaikkapa jostain Helsingistäkin, että ei siinä sinänsä mitään.

Opiskelemaan…

Mutta näihin koulutusjuttuihin palatakseni. Täällä on ammattikorkeakoulun puolella ihan oma pelisuunnittelijan koulutuksensa, johon tulen siis hakeutumaan. Osaan toki jo kaikenlaista ihan oman harrastuneisuuteni pohjalta, mutta ehkä siellä koulussa sitten oppiikin jotain, ja saa ainakin uusia, tarpeellisia kontakteja. Työttömäksi jäämistä ei tarvitse pelätä, ala käy sen verran kuumana tällä hetkellä. Hyvät tekijät revitään töihin. Eikä palkassakaan tule todellakaan olemaan valittamista! Ja olen siis ajatellut tuota koulutusta ihan siltäkin kantilta, että loppuisi sitten äidin ja muiden sukulaisten jatkuva kysely ja ihmettely. Lunastaisin minuun kohdistuvat odotukset. Olen ollut aina tosi hyvä koulussa – no ainakin niissä aineissa, jotka kiinnostivat minua. Ihan jo siitä syystä, että ei minun ole tarvinnut juuri lukea kokeisiin, niin on tullut hyvät numerot vähän niin kuin itsestään.

…ja vähän duunin tekoakin

En usko, että tulee tulevien opiskeluidenkaan kanssa mitään ongelmia: muutama vuosi ja sitten työelämään. Tai siis, olen kyllä ajatellut, että teen totta kai töitä ihan opiskelujen ohellakin. Tällainen pelisuunnittelu kun on kuitenkin siinä mielessä hyvää duunia, että sitä ei tarvitse mitenkään virka-aikana tehdä. Ei katso aikaa eikä paikkaa. Ja olen tottunut tekemään tarvittaessa pitkääkin päivää: energiajuomaa kehiin, niin kyllä sitä jaksaa. Mutta eiköhän tässä nyt ollut sitten jo tarpeeksi minusta. Ainakin nyt tiedätte vähän, että minkälainen kaveri täällä kirjoittelee. Tässä blogissani tulen siis kirjoittelemaan varmasti näistä pelisuunnittelujutuista ja varmaan itse peleistäkin. En tiedä, täytyy nyt katsoa mihin suuntaan tämä kehkeytyy. No mutta tässä kirjoitellessa on tullut sen verran jo nälkä, että lähden tästä värkkäämään jotain syötävää. Se on moro!